Top 5 Beste Pre Workout Supplementen Van 2024 (Juli Update)

In de wereld van fitness en bodybuilding is de pre workout supplementenmarkt enorm gegroeid. Deze supplementen zijn ontworpen om atleten en fitnessliefhebbers een essentiële boost te geven voor hun trainingen, zowel fysiek als mentaal.  

In 2024 zijn er talloze pre workout producten op de markt, maar welke zijn de beste? In dit artikel bespreken we de top vijf beste pre workout supplementen van dit jaar, gebaseerd op ingrediënten, doseringen, gebruikservaringen, smaak en uiteraard prijs.

De 5 Beste Pre Workouts Van 2024

Zoals je inmiddels weet is de markt gevuld met oneindig veel opties, elk met hun unieke ingrediënten en doseringen. Om de beste opties van 2024 te identificeren, hebben we rond de 50 pre workouts getest en kritisch geëvalueerd.
 
We hebben gekeken naar verschillende factoren zoals ingrediënten, effectiviteit, smaak en gebruikerservaringen. Na grondig onderzoek en uitgebreide testen presenteren we de vijf beste pre workout supplementen van dit jaar.
 
Deze topkeuzes zullen je helpen om je trainingen naar een hoger niveau te tillen en je fitnessdoelen te bereiken. Lees verder om te ontdekken welke pre workouts het beste scoorde.

1. Wrecked Pre Workout

Wrecked Beste Pre Workout

Waarom We Wrecked Hebben Gekozen

Dé beste pre workout momenteel verkrijgbaar is Wrecked van Huge Supplements, en deze krijgt dus ook de eerste plek op onze lijst.

We hebben Wrecked gekozen als nummer één omdat deze pre workout simpelweg op alle criteria het hoogst scoorde. Waar Wrecked echt uitblinkt is de unieke en krachtige formule, zo krijg je namelijk meer dan 23 gram aan actieve ingrediënten.

In een volle serving zit een enorme 8 gram aan pure L-Citrulline, 3.5 gram Beta Alanine, 3.5 gram Glycersize (Glycerol), 2 gram L-Tyrosine en natuurlijk nog veel meer. Zulke hoge doseringen komen vrijwel niet voor in Europa, wat Wrecked dus echt uniek maakt wat betreft formule en uiteraard ook effectiviteit.

Wij hebben natuurlijk Wrecked op de proef gesteld en merkten in elk opzicht van onze training een enorm verschil. Een aanzienlijke boost in energie, focus, pomp en zelfs kracht. Alles komt goed tot balans en je zult echt een lekkere training hebben.

Wij vinden persoonlijk dat Wrecked consistente effecten bied zonder de crash die vaak voorkomt bij andere pre workouts. Daarnaast krijgt Wrecked ook van vele andere gebruikers positieve feedback.

Wrecked is helaas niet in heel veel smaken beschikbaar. Wij zelf hebben de smaak Peach Rings gekocht en deze beviel goed en vonden er weinig op aan te merken. Er zijn zeker wel beter smakende pre workouts, maar je moet er rekening mee houden dat je een kwalitatief top product krijgt.

In een markt vol pre workouts die vaak meer beloven dan ze waarmaken, blinkt Wrecked uit door zijn wetenschappelijk ondersteunde formule en optimale doseringen. 

Het is deze combinatie van krachtige formule, transparantie en positieve gebruikerservaringen die Wrecked tot de nummer één keuze maakt op onze lijst van beste pre workouts.

Voordelen

Nadelen

Product Specificaties​

 • Ingrediënten: L-Citrulline (8000mg), Beta Alanine (3500mg), Glycersize (3500mg), Betaine Anhydrous (3500mg), L-Tyrosine (2000mg), Malic Acid (2000mg), Lions Mane Mushroom (800mg), Caffeine Anhydrous (250mg), L-Phenylalanine (200mg), Di-Caffeine Malate (100mg), Theobromine (70mg), Black Pepper Fruit Extract (10mg)
 • Cafeïne: 350mg
 • Smaken: Peach Rings, Bomb Popsicle, Raspberry Mojito
 • Prijs: €44,95
 • Porties: 40

2. ESN Crank

ESN Crank Pre Workout Booster

Waarom We ESN Crank Hebben Gekozen

ESN Crank verdient de tweede plek op onze lijst van beste pre workouts vanwege zijn doeltreffende formule.
 
Crank bevat een unieke samengestelde mix van ingrediënten die synergetisch werken om energie, pomp en focus te verbeteren.
 
In de formule vind je bijvoorbeeld de standaard ingrediënten zoals 6000mg Citrulline Malaat en 1000mg Taurine, maar ook minder bekende zoals 100mg Rhodiola Rosea en 200mg Schisandra. Door de variatie in ingrediënten geeft deze pre workout toch wel een uniek effect.
 
Wij vonden Crank vooral goed voor een aanzienlijke energieboost. Pomp en focus waren ook wel aanwezig, maar niet zo overduidelijk als de stijging in energie. We vonden het wel jammer dat er geen Beta Alanine aanwezig was, omdat de tintelingen goed samen gaan met explosieve energie.
 
Het is ook goed om te weten dat de vele online reviews de effectiviteit van ESN Crank bevestigen. Veel mensen hebben consistente verbeteringen in hun trainingsresultaten zonder ongewenste bijwerkingen.
 
De smaakopties van ESN Crank zijn ook een pluspunt, met verschillende lekkere smaken die het gebruik aangenamer maken. Zelf hebben wij de Blackberry smaak, deze smaakte lekker zoet en was goed weg te drinken.
 
Al met al is ESN Crank een uitstekende keuze, waardoor het een welverdiende tweede plaats verdient op onze lijst van beste pre workouts.

Voordelen

Nadelen

Product Specificaties​

 • Ingrediënten: Citrulline Malaat 2:1 (6000mg), L-Arginine (4000mg), L-Tyrosine (1000mg), L-Glycine (1000mg), Taurine (1000mg), Glucuronolactone (500mg), Green Tea Extract (250mg), Grape Seed Extract (250mg), Caffeine (200mg), Schisandra Extract (200mg), Ginseng Extract (100mg), Rhodiola Rosea Extract (100mg), Black Pepper Fruit Extract (4,2mg)
 • Cafeïne: 200mg
 • Smaken: Blackberry, Cola, Cherry Cola, Fresh Berry Juice, Tropical Punch, Sour Power
 • Prijs: €33,90
 • Porties: 20

3. Primal Pre Workout

Big Buffalo Primal Pre

Waarom We Primal Hebben Gekozen

Primal van Big Buffalo krijgt de derde plek op onze lijst van beste pre workouts, met name vanwege zijn goede en gebalanceerde formule.

Een volle scoop van Primal bevat ongeveer 17 gram, wat ons laat weten dat er niet is bespaard op het formuleren van dit product. Zo krijg je bijvoorbeeld een dikke 8 gram aan pure L-Citrulline krijgt, 300mg EnXtra en zelfs 250mg CDP Choline.

Oftewel, genoeg ingredienten die je zullen helpen met je performance. Uiteraard hebben wij zelf ook Primal getest met een volle serving en wij vonden dat deze pre workout goed hielp voor elk aspect van de training.

We hadden genoeg energie, goede focus en natuurlijk een lekkere pomp. Het is dus zeker een gebalanceerde formule die je van elke hoek helpt in de gym. Wellicht dat hij qua pomp iets beter had gekund, maar alsnog een goed product.

Primal is verkrijgbaar in meerdere exotische smaken. Wij hebben zelf voor de Passion Pineapple gekozen en deze was wat ons betreft goed te doen.

Let wel op dat Primal een stukje duurder is dan de andere opties op onze lijst. Je betaald namelijk zonder korting €49,90, wat flink aan de prijs is. Aan de andere kant krijg je wel een pre workout met een goede formule en de juiste doseringen.

Voordelen

Nadelen

Product Specificaties​

 • Ingrediënten: L-Citrulline (8000mg), Beta Alanine (3500mg), L-Tyrosine (2000mg), Caffeine (350mg), EnXtra (300mg), CDP Choline (250mg), L-Carnitine (200mg), Astragin (80mg), Huperzine A (10mg), Black Pepper Extract (5mg)
 • Cafeïne: 350mg
 • Smaken: Passion Pineapple, Berry Bubblegum, Strawberry Melonade, Cherry Bomb, Cotton Candy, Ultra frost
 • Prijs: €49.90
 • Porties: 50

4. MyProtein Origin

Origin pre Workout

Waarom We MyProtein Origin Hebben Gekozen

Origin van MyProtein heeft de vierde plek op onze lijst behaald dankzij de simpele maar relatief effectieve samenstelling.
 
In totaal bevat deze pre workout namelijk maar 5 verschillende ingrediënten, waaronder 8 gram Citrulline Malaat, 4 gram Arginine en 3.5 gram Beta Alanine.
 
Van de ingrediënten die er dus in zitten, worden ze gelukkig redelijk goed gedoseerd. Maar hoe dan ook, toch is het een stuk minder is dan alle andere opties op onze lijst.
 
Gelukkig vielen de effecten niet tegen. Een volle serving van MyProtein’s Origin gaf ons een redelijke energie boost en goede pomp tijdens het trainen. Helaas qua focus niet veel verschil gemerkt, maar dit was te verwachten, aangezien het product vrijwel geen focus ingrediënten bevat.
 
Je kunt Origin kopen in meerdere tropische smaken kopen zoals orange mango of strawberry laces – hou er wel rekening mee dat deze redelijk aan de zoete kant zijn. Wij hadden zelf de Strawberry laces gekocht, en deze is echt heel erg zoet.

Zorg er dus voor dat als je deze pre workout neemt, je hem met genoeg water mengt zodat hij goed te drinken is.

Voordelen

Nadelen

Product Specificaties​

 • Ingrediënten: L-Citrulline Malate 2:1 (8000mg), L-Arginine (4000mg), Beta Alanine (3500mg), Caffeine (300mg), L-Theanine (250mg)
 • Cafeïne: 300mg
 • Smaken: Blue Raspberry Fizz, Strawberry Laces, Sour Apples, Orange Mango
 • Prijs: €34.99
 • Porties: 30

5. XXL Nutrition Advanced Pre

XXL Nutrition Advanced Pre Workout

Waarom We XXL Nutrition Advanced Pre Hebben Gekozen

De vijfde en laatste plek gaat naar Advanced Pre workout van XXL Nutrition. Zoals de naam al zegt, is dit één van de gevorderde opties die XXL aanbied op het gebied van pre workouts.
 
De Advanced Pre bevat veel kwalitatief goede ingrediënten. Per volle dosering van 2 scoops krijg je 6000mg L-Citrulline, 3000mg Beta Alanine, 4000mg L-Arginine uit twee varianten, 350mg Caffeine anhydrous en nog veel meer andere ingrediënten die helpen met je gym performance.
 
Wat wij vooral merkten van deze pre was een heftige, langdurige energieboost gepaard met een lekkere pomp. Ook de beta alanine tintelingen waren goed aanwezig, wat wij zeker een plus vonden.
 
Het is een goed gebalanceerde formule, alleen had er van ons wellicht nog wat meer citrulline en focus ingrediënten in gemogen.
 
Let op, Advanced Pre is momenteel alleen verkrijgbaar in één smaak, namelijk Passion Fruit. Wij hebben dus ook deze smaak geprobeerd en hij is niet heel erg lekker, maar drinkbaar.
 
Desondanks dat de smaak niet top is, is de Advanced Pre Workout zeker wel een effectief product dat je zal helpen tijdens intensieve trainingssessies.

Voordelen

Nadelen

Product Specificaties​

 • Ingrediënten: L-Citrulline (6000mg), Beta Alanine (3000mg), Guarana extract (2000mg, 10% Caffeine), L-Arginine AKG (2000mg), L-Arginine HCl (2000mg), Taurine (1500mg), L-Acetyl-Carnitine (1000mg), L-Theanine (300mg), Caffeine Anhydrous (150mg)
 • Cafeïne: 350mg
 • Smaken: Passion Fruit
 • Prijs: €39.99
 • Porties: 30

Beste Pre Workout Rangschikkingscriteria

Het kiezen van de beste pre workouts kan een uitdagende taak zijn, gezien de overvloed aan opties op de markt. Om de meest effectieve en betrouwbare opties van 2024 te kunnen kiezen, hebben we een uitgebreide set rangschikkingscriteria opgesteld. 

Deze criteria omvatten ingrediënten, doseringen, gebruikerservaringen, prijs, smaak en transparantie. Elk van deze factoren speelt een cruciale rol bij het bepalen van de waarde en effectiviteit van een pre workout supplement.

Deze criteria samen helpen ons de meest betrouwbare en effectieve pre workouts te selecteren die je training ook daadwerkelijk naar een hoger niveau tillen. Lees hieronder per criteria waar we rekening mee hebben gehouden.

Ingrediënten

Het gebruik van de juiste ingrediënten is, naar onze mening, het belangrijkste aspect van een pre workout supplement. Effectieve pre-workouts bevatten wetenschappelijk ondersteunde ingrediënten die bewezen zijn de prestaties te verbeteren. 

Enkele voorbeelden van top ingrediënten zijn L-citrulline (geen citrulline malaat), beta alanine, l-tyrosine, en uiteraard cafeïne. Zo verhoogt bijvoorbeeld cafeïne de energie en focus, L-citrulline bevordert de stikstofmonoxideproductie voor een betere bloedtoevoer en spierpomp, en beta alanine vermindert vermoeidheid door de ophoping van melkzuur te vertragen. 

We hebben uiteraard ook gelet op de aanwezigheid van natuurlijke en veilige ingrediënten, en producten met onnodige vulstoffen of potentieel schadelijke stoffen werden vermeden.

Doseringen

Naast het gebruik van de juiste ingrediënten zijn ook hun doseringen van cruciaal belang. Effectieve doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en klinische studies. Veel pre workout supplementen bevatten ingrediënten in ondergedoseerde hoeveelheden om kosten te besparen, wat hun effectiviteit drastisch vermindert. 

Bij onze evaluatie hebben we ervoor gezorgd dat de pre workouts die we hebben beoordeeld, de juiste doseringen bevatten die aansluiten bij wetenschappelijk ondersteunde aanbevelingen. 

Een goede optimale dosering is essentieel voor maximale prestaties en dus een kwalitatief goed product.

Gebruikerservaringen

Gebruikerservaringen bieden waardevolle inzichten in hoe een pre workout supplement presteert in de gym. Naast onze eigen ervaringen, hebben we honderden recensies en feedback van atleten en fitnessliefhebbers verzameld en geanalyseerd.

Deze onafhankelijke ervaringen helpen ons te begrijpen hoe effectief een product is, wat de mogelijke bijwerkingen zijn en hoe het presteert onder verschillende omstandigheden. Positieve gebruikerservaringen, vooral van ervaren atleten, zijn een sterke indicatie van de kwaliteit van een product.

Daarnaast geven ze ons inzicht in de praktische aspecten, zoals de energieboost, focus, uithoudingsvermogen en herstel na de training. Negatieve ervaringen wijzen vaak op problemen zoals onaangename bijwerkingen, slechte smaak of ineffectiviteit.

Prijs

De prijs-kwaliteitverhouding is een essentiële overweging bij het beoordelen van pre workout supplementen. Een duurder product betekent niet altijd dat het beter is. We hebben producten geëvalueerd op basis van hun kosten in verhouding tot de kwaliteit en effectiviteit van de ingrediënten. 

Betaalbare pre workouts met hoogwaardige, wetenschappelijk ondersteunde ingrediënten en optimale doseringen kregen de voorkeur. We hebben ook gekeken naar de kosten per portie, omdat dit een betere indicator is van de werkelijke waarde van een product. 
 
Consumenten willen waar voor hun geld, en het vinden van een product dat zowel betaalbaar als effectief is, is cruciaal voor brede acceptatie en langdurig gebruik. 

Smaak

Hoewel de smaak misschien niet direct invloed heeft op de effectiviteit van een pre workout, is het voor de meeste mensen een belangrijke factor voor de gebruikservaring. Een goed smakend supplement is makkelijker en aangenamer om regelmatig te consumeren. 

We hebben de smaak en oplosbaarheid van elk product beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze niet alleen effectief zijn, maar ook plezierig om te drinken.

Producten met diverse smaakopties en een aangename smaak kregen een hogere waardering. Smaak is subjectief, maar consistent negatieve beoordelingen over smaak en oplosbaarheid kunnen de algehele ervaring van een pre workout supplement aanzienlijk verminderen.

Transparantie

Als laatste keken we naar de transparantie van het product en merk. Wij vinden transparantie ontzettend belangrijk, en daarom hebben producten die duidelijke, gedetailleerde informatie verstrekken over hun ingrediënten en doseringen onze voorkeur.

Sommige pre workouts gebruiken gepatenteerde blends, wat het moeilijk maakt om te weten hoeveel van elk ingrediënt je daadwerkelijk binnenkrijgt. We hebben de voorkeur gegeven aan producten die volledige openbaarmaking van alle componenten bieden. 

Transparante merken bouwen vertrouwen op bij consumenten door eerlijk en duidelijk te zijn over wat er in hun supplementen zit

De Beste Pre Workout Ingrediënten

Het kiezen van de juiste ingrediënten in je pre workout is cruciaal voor het maximaliseren van je trainingsprestaties. De effectiviteit van een pre workout hangt af van de specifieke ingrediënten die het bevat en hun doseringen.
 
Tijdens onze zoektocht naar de beste pre workouts hebben we gekeken naar goede en zorgvuldig samengestelde formules. Een goede formule kan vele voordelen bieden zoals verbeterde energie, uithoudingsvermogen, kracht en mentale focus.
 
Het begrijpen van de werking van deze ingrediënten helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze, zodat je het meeste uit je training haalt.

L-Citrulline

Één van de bekendste pre workout ingrediënten is L-Citrulline en deze wordt vaak gezien als een must-have als het aankomt op ingrediënten.

L-Citrulline is een aminozuur en verbetert de bloeddoorstroming en zuurstoftoevoer naar de spieren, wat kan leiden tot verhoogde prestaties en vermindering van spiervermoeidheid.

Het helpt ook bij de productie van stikstofmonoxide, wat de vasodilatatie bevordert en dus een betere pomp geeft in de gym.

Vaak zul je zien dat pre workouts Citrulline Malaat 1:1 of Citrulline Malaat 2:1 bevatten. Dit is Citrulline gebonden met appelzuur (malaat) en dus geen pure citrulline! Let er dus goed op dat je een product aanschaft dat pure L-citrulline gebruikt.

Beta Alanine

Daarnaast zul je ook vaak het ingrediënt Beta alanine tegenkomen. Beta alanine vermindert de opbouw van melkzuur in de spieren door het verhogen van de carnosineconcentraties.
 
Dit stelt je in staat om langer en intensiever te trainen zonder vroegtijdig te verzuren, wat leidt tot betere uithoudingsvermogen en prestaties.
 
Hou er rekening mee dat Beta alanine bij sommige mensen een tintelend of jeukend gevoel kan veroorzaken. Dit is een onschuldige bijwerking en verdwijnt meestal na verloop van tijd.
 
Persoonlijk vinden wij dit een fijn gevoel, maar mocht je hier niet van houden, ga dan op zoek naar een pre workout zonder Beta alanine.

Betaïne Anhydraat

Betaïne anhydraat, ook bekend als trimethylglycine, is een ingrediënt dat steeds populairder wordt in pre workout supplementen vanwege zijn veelzijdige voordelen. 

Betaïne helpt de hydratatie van cellen te verbeteren en ondersteunt de productie van creatine in het lichaam, wat leidt tot verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen. 

 
Daarnaast kan betaïne bijdragen aan het verminderen van homocysteïne-niveaus, een aminozuur dat in hoge concentraties schadelijk kan zijn voor de bloedvaten. Door deze niveaus te verlagen, ondersteunt betaïne de cardiovasculaire gezondheid en het algehele spierherstel.

L-Tyrosine

L-Tyrosine komt vaak voor in pre workouts vanwege zijn vermogen om mentale focus en alertheid te verbeteren. Het is een voorloper van neurotransmitters zoals dopamine en noradrenaline, die helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid tijdens intensieve trainingen.

Dit kan leiden tot verbeterde concentratie, motivatie en prestaties, waardoor atleten beter kunnen omgaan met de fysieke en mentale uitdagingen van hun workouts.

Cafeïne

Cafeïne is misschien wel het meest bekende ingrediënt in pre workout supplementen, en dat is niet zonder reden. Het is een krachtige stimulant die de alertheid en energie verhoogt, waardoor vermoeidheid vermindert en je langer en intensiever kunt trainen.
 
Cafeïne werkt door het blokkeren van adenosine-receptoren in de hersenen, wat resulteert in verhoogde afgifte van neurotransmitters zoals dopamine en adrenaline. Dit verbetert de mentale focus, motivatie en energie waardoor je langer en intensiever kunt trainen.

Wat Je Moet Weten Voordat Je Pre Workout Neemt

Pre workouts kunnen een geweldige aanvulling zijn om je trainingsprestaties te verbeteren. Ze bieden een combinatie van ingrediënten die je energie, uithoudingsvermogen, kracht en focus verhogen.

Voordat je echter begint met het nemen van pre workout, zijn er enkele belangrijke zaken die je moet weten om ervoor te zorgen dat je ze veilig en effectief gebruikt.

Hieronder bespreken we enkele essentiële richtlijnen om in gedachten te houden.

Hou je aan de aanbevolen hoeveelheid

Het is cruciaal om je aan de aanbevolen dosering van je pre workout supplement te houden. De aangegeven hoeveelheid op de verpakking is gebaseerd op wat als veilig en effectief wordt beschouwd voor de meeste mensen.

Pre workout poeder

Het overschrijden van deze dosering kan leiden tot ongewenste bijwerkingen zoals nervositeit, hartkloppingen, misselijkheid en slaapstoornissen.

Begin met de laagst aanbevolen dosis om te zien hoe je lichaam reageert en verhoog deze alleen als je zeker weet dat je het goed verdraagt.

Evalueer je tolerantie

Iedereen reageert anders op de ingrediënten in pre workout supplementen, vooral op stimulerende middelen zoals cafeïne.
 
Het is belangrijk om je tolerantie te evalueren voordat je een volledige dosis neemt. Begin met een halve portie om te beoordelen hoe je lichaam reageert. Let op eventuele bijwerkingen zoals verhoogde hartslag, nervositeit of maagklachten.
 
Door je tolerantie zorgvuldig te evalueren, kun je de dosering aanpassen om negatieve effecten te minimaliseren en de voordelen te maximaliseren.

Doe niet aan dry scooping

Dry scooping, waarbij je het poeder zonder water inneemt, is een trend die om verschillende redenen wordt afgeraden.
 
Ten eerste kan het leiden tot verstikking en ademhalingsproblemen omdat het poeder in de luchtwegen kan terechtkomen. Daarnaast kan het innemen van een geconcentreerde dosis zonder verdunning door water zorgen voor een snelle en intense opname van de ingrediënten, wat de kans op bijwerkingen vergroot.
 
Meng je pre workout altijd volgens de instructies op de verpakking met voldoende water om een gelijkmatige en veilige opname van de ingrediënten te garanderen.

Veelgestelde Vragen

Wij raden het niet aan om elke dag pre workout met stimulanten te nemen. Dagelijks gebruik van pre workouts met hoge hoeveelheden cafeïne kan namelijk leiden tot gewenning, waardoor je na verloop van tijd meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.

Mocht je elke dag pre workout willen gebruiken, kies er dan voor om te wisselen tussen stimulant (met cafeïne) en stimulant-free (zonder cafeïne) opties.

Pre workouts zijn ontworpen om je prestaties tijdens het trainen te verbeteren door je energie, uithoudingsvermogen, kracht en focus te verhogen. Ze bevatten meestal een combinatie van verschillende ingrediënten die verschillende effecten hebben op je lichaam.

Hoe lang een pre workout werkt, ligt aan de ingrediënten, doseringen en je persoonlijke tolerantie, maar over het algemeen houden de effecten ongeveer 1 tot 2 uur aan.

Neem je pre workout ongeveer 20 tot 30 minuten voor je training. Dit geeft de ingrediënten voldoende tijd om in je systeem te komen en hun maximale effect te bereiken tegen de tijd dat je begint met trainen. Hierdoor kun je optimaal profiteren van effecten tijdens je workout.

Pre workout supplementen zijn niet persé slecht, maar kunnen bij overmatig of verkeerd gebruik bijwerkingen veroorzaken zoals hartkloppingen, slapeloosheid en maagklachten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen, je tolerantie te kennen en ingrediënten te controleren.

De hoeveelheid cafeïne in pre workout supplementen varieert sterk, en is afhankelijk van het merk en de specifieke formule. Over het algemeen bevatten pre workout supplementen tussen de 150 en 300 milligram cafeïne per portie.

Conclusie

De vijf beste pre workouts van 2024 onderscheiden zich door hun innovatieve formules en bewezen effectiviteit. Deze topproducten bieden een optimale balans van energie, pomp, focus en uithoudingsvermogen, waardoor je het maximale uit je trainingssessies kunt halen.
 
Elk van deze pre workouts bevat een unieke combinatie van ingrediënten zoals cafeïne, beta-alanine en citrulline, die synergetisch werken om zowel fysieke als mentale prestaties te verbeteren.
 
De populariteit van deze producten onder fitnessliefhebbers benadrukt hun effectiviteit en betrouwbaarheid Bovendien hebben ze overwegend positieve recensies ontvangen, wat hun status als de beste pre workouts van het jaar bevestigt.
 
Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met trainen, deze pre workouts bieden een uitstekende ondersteuning voor het bereiken van je fitnessdoelen in 2024.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven